Bolignummer og leilighetsnummer

Alle leiligheter har et bolignummer og et leilighetsnummer. Bolignummeret finner du i dørkarmen i leilighetsdøren. Til daglig benytter vi leilighetsnummeret, som du blant annet finner på postkassen.

På postkassen din finner du et skilt med tre siffer. De to siste tallene er leilighetsnummeret ditt, mens det første angir hvilken etasje du bor i. Ved alle henvendelser til USBL, GOS eller styret, vil vi gjerne at du oppgir leilighetsnummeret (de to siste sifrene fra postkasseskiltet).

Bolignummer

Stortinget vedtok i 1999 at alle leiligheter – som de fleste eneboliger – skal ha sin egen adresse. Bolignummeret gir din leilighet en adresse som kun den har.

Ved å oppgi ditt bolignummer til folkeregisteret gjør du det lettere for ambulanse, politi og brannvesen å finne raskere frem til din leilighet. Bolignummeret er også en forutsetning for installasjon av faste telefontjenester som bredbånd og internett.

Ved flytting

Når du flytter skal bolignummeret oppgis på flyttemeldingen til folkeregisteret. I forbindelse med tinglysing av boretter skal også bolignummeret oppgis.

Kilde om bolignummer: Statens Kartverk nettsider, artikkel oppdatert 26.8.2011